threeh tenorz blogja

Íme a három tenor blogja. A posztok többnyire az iskola három veszedelmes idiótájának fejéből kipattanó őrületesennagy baromságok, kultúrposztokkal tarkítva. Endzsoj jorszelf!

Friss topikok

  • dave.ullm: Rohadj meg. (2011.07.01. 13:33) A faeke haszna 8.
  • dave.ullm: a hármas zárójelnél beszartam :DD (2011.06.23. 12:31) Telepatika, telepetike
  • dave.ullm: ez kifejezetten tetszett, májsztró :D (2011.05.29. 20:50) A metró
  • livinbrainstorm: képzeljetek el egy rozsdás konzervdobozt kerekekkel, majd képzeljétek el, hogy downkóros feje van,... (2011.05.15. 20:09) Zentai betyárkodás
  • dave.ullm: Sir, yes, Sir! (2011.05.08. 13:46) Trollin'

Linkblog

Meglepiagymenés

2011.03.17. 22:59 dave.ullm

Nem akarom lelőni a poént, túloldal... ;D

 

Nem hiszem, hogy a Hupikék Törpikék cím bárkinek is idegenként csengene, így feltételezhetően nem okoz túlzottan nagy kihívást az olvasóknak az, ha megkérem őket, hogy elevenítsék fel maguk előtt Aprajafalva képét. Ha ez sikerült, akkor el lehet kezdeni egy kicsit tudományos szemmel vizsgálni a település társadalmi és gazdasági berendezkedését. Csak néhány fontosabb vonás, nem több:

- A faluban összesen 100-an élnek. Ennek a 100 törpnek csak egy nagyon kicsi százaléka rendelkezik egyéniséggel, a lakók nagy többsége sablontörp, akik olyannyira ugyanolyanok, hogy gyakorlatilag képtelenség megkülönböztetni őket. Ugyanúgy öltözködnek, ugyanúgy viselkednek, ugyanazok a dolgok járnak a fejükben...

-Azok, akik mégis eltérnek az átlagtól, valami különleges feladattal rendelkeznek: van akinek a teljes falu élelmezése a célja, van mérnök, van aki a... khm. törp-utánpótálsról gondoskodik,... mind-mind elementális jellegű munka, amit mindenképpen el kell végezni, különben gáz van. Mondhatnánk teljesíteni kell a tervet...

- A falu vezetőjét nagy kultusz övezi, akit mindenki tisztel, és akinek senki nem mer ellentmondani. Ez a szakállas ember egyébként mindig vörös sapkát visel a szokásos fehér helyett.

-A gazdaságról sem árt szóllni egy-két szót. Aprajafalván a hivatalos fizetőeszköz a... na ilyen nincs. A törpök még életükben nem hallottak olyanról, hogy pénz. Mindenkinek megvan a saját feladata, aztán amit összealkottak egy munkanap folymán, az megy a közösbe. Jah, minden közös.

-A falu népét folyamatosan riogatják a közös ellenséggel, Hókuszpókkal, akiről azt kell tudni, hogy neki csak a pénz számít, és aranyat akar csinálni a törpökből. Hát kérem, ki ez, ha nem maga a megtestesült kapitalizmus?

-A törpök faluját nem lehet csak úgy megtalálni, nem ám! Aki a törpvilágon kívülről érkezik, az legfeljebb csak akkor akadhat rá a falura, ha követi a törpöket. Mondhatni van valami védelem a falu körül a külső behatolókkal szemben. Akár falnak is hívhatnánk, csak persze láthatatlan falnak.

Na most, szedjük össze, hogy mi az, ami a rajzfilmből kiderül még: Aprajafalván mindenki boldog. Mindig. Ha valami gond van, közösen megoldják. Minden alkalommal. A falunak egyszerűen nem lehet úgy keresztbe tenni, hogy bárkinek baja essen... sőt, még annyira se, hogy egyáltalán bárkinek rossz kedve legyen az eseményektől, mert együtt mindig mindent megoldanak. Ezt az ideális világot akarja tönkretenni a mocskos kapitalista Hókuszpók. Persze ez soha nem sikerül neki, a komcsi törpök mindig jobbak nála.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leoveymindfuck.blog.hu/api/trackback/id/tr452748927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása